Afvallen met koolhydraatarme recepten

Dieet na dieet geprobeerd? Maar toch het idee dat je steeds weer opnieuw kan beginnen en dat het allemaal niks uithaalt? Er zijn zoveel mensen die met hetzelfde probleem kampen als jij. Ze willen afvallen, maar zien er bij elk dieet weer tegenop. En dat is natuurlijk niet goed. Want wie tegen een dieet op ziet, kan het afvallen eigenlijk wel schudden. Je bent niet in staat om af te vallen als je er zelf geen vertrouwen meer in hebt. En daarom is het tijd om af te rekenen met dat overgewicht en met het hele idee dat je hier per sé een dieet bij nodig hebt. Natuurlijk kan een dieet je helpen om af te vallen, maar het is echt niet zo dat het je zonder dieet niet gaat lukken. Als je eens goed om je heen kijkt, zal je vast wel zien dat er heel veel in jouw leven anders kan. Koolhydraatarmer, zouden we kunnen zeggen. En dat is precies wat je moet gaan doen: je leven omgooien en koolhydraatarme recepten gaan bereiden. Een koolhydraatarm dieet volgen. Daarmee ga je vast en zeker afvallen, zonder dat je ingewikkeld hoeft te gaan doen. En een dieet volgen hoeft al helemaal niet meer.

Dieet

Het woord “dieet” heeft voor veel mensen een negatieve bijklank. Ze denken dan aan een methode of een protocol dat ze moeten volgen en waarmee ze (zoals beloofd bij de aanschaf) vele kilo’s verliezen. De ene lukt het wel, de ander niet, maar de kilo’s komen vaak snel weer terug. Dat komt omdat veel diëten nauwelijks aan nabehandeling doen. Ze zorgen dat je je streefgewicht bereikt, maar doen er niets aan om dat te behouden.

Een dieet is eigenlijk een levenswijze op basis van voeding. Door het woord dieet weg te nemen, kun je veel veder komen. Je moet namelijk gaan kijken naar je huidige voedingspatroon. Als je onderstaande richtlijnen gaat volgen (of in elk geval 2 gaat volgen) zal je gegarandeerd kilo’s gaan verliezen en vet gaan verbranden.

Richtlijnen voor koolhydraatarme voeding

Afvallen met koolhydraatarme recepten houdt in dat je een aantal wijzigingen doorvoert in je huidige manier van leven.
Namelijk:
Alle koolhydraten gaan overboord. Geen pasta meer, geen rijst meer en geen aardappel meer. Ook producten op basis van aardappel sla je vanaf nu over. Je neemt vlees en vis als uitgangspunt.

Tussendoortjes laat je staan. Je gaat vanaf nu meer voor noten en zaden, stukjes fruit en af en toe een groene smoothie als je heel veel trek hebt (je zal merken dat koolhydraatarme voeding je geen honger geeft).

Je bereidt producten op een natuurlijke manier, dus niet in een frituurpan. Wel in een heteluchtoven en op basis van kokosolie of lijnzaadolie. Vermijd dikke, koolhydraatrijke margarines.

Eet per dag twee maaltijden zo koolhydraatarm mogelijk. De andere maaltijd mag normaal blijven. Maar effectiever zal het zijn om ook deze koolhydraatarm te maken.

Hoe meer je doet, hoe beter

Deze vier richtlijnen helpen je vast en zeker om op een natuurlijke wijze heel veel gewicht te verliezen en eindelijk af te vallen. Zoals gezegd zijn 2 manieren genoeg voor verschil, maar hoe meer je doet, hoe beter het voor je uit zal pakken. Begin niet te gehaast en geef het even wat tijd. Je lichaam zal moeten wennen aan deze voeding. Wanneer je lichaam die tijd niet krijgt, pakt het afvallen wellicht ongunstiger uit.

Geef een reactie